Турбуленции во кугларскиот шампионат: Еден клуб откажа, но веднаш е најдена замена

На само два дена од стартот на новата сезона Кугларската федерација на Македонија се соочи со неочекуван проблем, откако тимот на 18 Август 2016 во последен момент го откажа својот настап во домашниот шампионат. 

Пандемијата со коронавирус го откажа учеството во лигата на 18 Август 2016, но федерацијата експресно пронајде решение и на итна вонредна онлајн седница на Извршниот одбор, одржана вчера, едногласно се донесоа најдобрите можни одлуки во моментов. 

Нов член на Македонската кугларска лига стана Б екипата на КК Вардар 2014, која ќе го заземе местото на откажаниот 18 Август 2016. 

Новата сезона стартува утре, а комплетниот распоред за МКЛ за сезона 2020/21 изгледа вака: