Стартува новата кугларска сезона, Пелистер во Скопје ќе ги игра домашните натпревари

Со три натпревари, овој викенд стартува новата сезона на кугларскиот шампионат на Македонија. 

Во првото коло ќе гледаме две скопско-битолски средби и дерби меѓу ГТЦ Мусандра и Макпетрол, додека мечот меѓу 18 август 2016 и ЖКК Мусандра е одложен за следната седмица. 

Прво коло на кугларскиот шампионат:

Пелистер ТС Холдинг - Вардар 2014 (10.00, Мусандра 1-4)
Империјал Тобако ТКС - Пелистер 1982 (13.30, Мусандра 1-4)
ГТЦ Мусандра - Макпетрол (17.00, Мусандра 1-4)

Поради проблемите со битолската куглана која и покрај големите напори на кугларите од Пелистер да најдат соодветно решение за потребната реконструкција, сè уште без дозвола за официјални натпревари и затоа двете екипи од Битола се приморани своите домашни натпревари да ги играат во Скопје. 

Комплетниот распоред на сезоната 2019/20: