Познати полуфиналните парови на државното првенство во куглање

Тандемот куглари Бојан Влакевски - Виктор Николовски ќе се сретнат со Ибрахим Мемеди - Димитар Димитровски во полуфиналните мечеви на сениорското првенство на Македонија.

Борбата за финалето ќе се одржи на 21 декември во кугларницата „Мусандра“ во Скопje. 

Членот на скопски Вардар, Димитар Димитровски ја надмина границата од 600 кегли, соборувајќи вкупно 665, што е фантастично постигнување. 

Од 23 пријавени куглари од четири клуба, а титулата првак на Македонија ја брани членот на Макпетрол, Виктор Николовски.