Макпетрол убедлив против Пелистер, битолчанки за малку не приредија сензација со ГТЦ

Викендов беше комплетирано седмото коло во Првата кугларска лига на Македонија, кое не донесе резултатски изненадувања. Според резултатите дефинитивно најинтересно беше на натпреварот меѓу ГТЦ Мусандра мажи и Пелистер Пин жени, каде за малку не се случи сензација. 

Младите кугларки од Битола имаа солиден старт и водство од 0-2, но на крај искуството на домаќинот беше пресудно за пресвртот и победата од 5-3. Вардарци играа помеѓу себе и секако А екипа го доби натпреварот со 7-1. Забележителни резултати имаа браќата Димитровски, а Димитар со 600-ка ова коло е на чело на македонскиот просек во МКЛ.

Првата екипа на Макпетрол беше убедлива со 6-2 против Пелистер 1982 екипа А. Пелистерци имаа лоша претстава, а поените ги добија Михајловски и Колев, додека играч на натпреварот беше Младен Донковски кој со своите 608 се доближи на самиот врв од МКЛ по поединечни просеци.

Макпетрол Б екипа неочекувано лесно ја доби втората екипа на Пелистер со максимални 8-0. Играч на овој натпревар беше  Петар Радовиќ со 549 соборени дрва.