Македонија со четворица претставници во поединечното СП во куглање

Најдобрите македонски куглари и кугларски заминаа за Ријека, Хрватска, каде во следниот период ќе се натпреваруваат во поединечното Светско првенство во машка и женска конкуренција за јуниори/јуниорки и сениори/сениорки.

Наши претставници на овој собир во У-23 конкуренција ќе бидат Андреа Вељаноска (ЖКК Пелистер Пин) и Александар Младеновско (КК Макпетрол Б), а во сениорска Стефанија Алексовска (ЖКК Пелистер Пин) и Младен Донковски (КК Макпетрол А). Заедно со нив е и првиот човек на Федерацијата, Игор Михајловски.

Светското првенство во Ријека ќе се одржи во кугланата „СРЦ Млака“ од 9 до 12 февруари.