Кугларите на Вардар со хрватски Мертојак ќе се подготвуваат за Европскиот Куп

Kугларскиот клуб Вардар ќе ја преставуваат Македонија на Европскиот Куп.

Изминатата сезона вардарци ја заврши на третата позиција во Македонската кугларска лига и во Купот на Македонија во куглање. Момците на Драги Димитровски ќе се подготвуваат со шампионот во ова натпреварување, Мертојак од Хрватска.

Скопјани ќе одиграат подготвителен тест-дуел во Скопје со мертојак на 6 септември во кугларницата „Мусандра“ во Градскиот трговски центар во Скопје.

Оваа година Европскиот Куп ќе се игра во Запрешиќ, Хрватска.