Кугларите на Макпетрол најуспешни, Соколовски највисоко рангиран

Во македонската кугларска лига завршен е есенскиот дел, а на сила е зимската пауза во која се играат државните поединечни првенства. По крајот на есенста етапа од сезоната 2019/20 година на страницата на федерацијата поставени се просечните резултати на играчите.

Највисоко рангирани се тројца куглари на Макпетрол, Соколовски и Трпковски.

Поединечна ранг-листа по есенскиот дел на КЛМ: