Федерацијата донесе одлука: Кугларскиот шампионат продолжува во февруари

Кугларскиот шампионат на Македонија ќе продолжи. Оваа одлука синоќа беше донесена на вонредната онлајн седница на Извршниот одбор на федерацијата. 

Сите членови со едногласно го поддржаа планот и шампионатот кој во октомври беше прекинат по само две одиграни кола, ќе продолжи кон крајот на месец февруари, а според распоредот истиот треба да заврши во мај.

Од федерацијата информираат дека согласно здравствената ситуација, која го диктира темпото во спортскиот сектор, во случајов кугларскиот спорт, и во секој момент здравјето на сите кугларски работници ќе биде во преден план во однос на сè останато.

  • Комплетниот распоред од кугларскиот шампионат на Македонија: