Турнири

  • Кошарка

    Американски кошаркар се умори од патување со авион и го напушти Волгоград

    26-годишниот американски кошаркар, Тони Мичел, го напушти тимот од Волгоград заради постојаното летање со авиони и престој во хотели. Имено, екипата на Мичел, Ред Октобер, мора постојано авионски да патува на натпревари. Градот е оддалечен  1.000 километри од Москва, додека ривалите од Еврокупот му се оддалечени нешто повеќе од 2.000 километри.