ФИБА Светско Првенство

Primary tabs

Најнови вести

Табела

Група А
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 ПолскаПолска 3 3 0 0 239:208 +31 6
Next group phase
2 ВенецуелаВенецуела 1 3 2 0 1 228:210 +18 5
3 КинаКина 1 3 1 0 2 205:206 -1 4
4 Брег на Слонова КоскаБрег на Слонова Коска 3 0 0 3 189:237 -48 3
Next group phase
Група Б
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 АргентинаАргентина 3 3 0 0 258:211 +47 6
Next group phase
2 РусијаРусија 3 2 0 1 230:219 +11 5
3 НигеријаНигерија 3 1 0 2 266:242 +24 4
4 Република КорејаРепублика Кореја 3 0 0 3 208:290 -82 3
Next group phase
Група Ц
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 ШпанијаШпанија 3 3 0 0 247:190 +57 6
Next group phase
2 Порто РикоПорто Рико 3 2 0 1 213:218 -5 5
3 ТунисТунис 3 1 0 2 205:235 -30 4
4 ИранИран 3 0 0 3 213:235 -22 3
Next group phase
Група Д
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 СрбијаСрбија 3 3 0 0 323:203 +120 6
Next group phase
2 ИталијаИталија 3 2 0 1 277:215 +62 5
3 АнголаАнгола 3 1 0 2 204:278 -74 4
4 ФилипиниФилипини 3 0 0 3 210:318 -108 3
Next group phase
Група E
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 САДСАД 3 3 0 0 279:204 +75 6
Next group phase
2 ЧешкаЧешка 1 3 2 0 1 247:240 +7 5
3 ТурцијаТурција 1 3 1 0 2 254:251 +3 4
4 ЈапонијаЈапонија 3 0 0 3 188:273 -85 3
Next group phase
Група Ф
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 БразилБразил 3 3 0 0 265:245 +20 6
Next group phase
2 ГрцијаГрција 3 2 0 1 266:236 +30 5
3 Нов ЗеландНов Зеланд 3 1 0 2 284:288 -4 4
4 Црна ГораЦрна Гора 3 0 0 3 216:262 -46 3
Next group phase
Група Г
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 ФранцијаФранција 3 3 0 0 271:194 +77 6
Next group phase
2 Доминиканска РепубликаДоминиканска Република 3 2 0 1 206:234 -28 5
3 ГерманијаГерманија 3 1 0 2 238:210 +28 4
4 ЈорданЈордан 3 0 0 3 202:279 -77 3
Next group phase
Група Х
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Next group phase
1 АвстралијаАвстралија 1 3 3 0 0 276:242 +34 6
Next group phase
2 ЛитванијаЛитванија 1 3 2 0 1 275:203 +72 5
3 КанадаКанада 3 1 0 2 243:260 -17 4
4 СенегалСенегал 3 0 0 3 175:264 -89 3
Next group phase
Група И
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Плејоф
1 A2A2 0 0 0 0 0:0 0 0
Плејоф
1 Б1Б1 0 0 0 0 0:0 0 0
Плејоф
1 АргентинаАргентина 5 5 0 0 436:343 +93 10
Плејоф
2 ПолскаПолска 5 4 0 1 383:373 +10 9
Плејоф
1 Б2Б2 0 0 0 0 0:0 0 0
3 РусијаРусија 5 3 0 2 373:358 +15 8
4 ВенецуелаВенецуела 5 2 0 3 355:366 -11 7
Плејоф
Група J
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Плејоф
1 ШпанијаШпанија 1 5 5 0 0 395:319 +76 10
Плејоф
2 СрбијаСрбија 1 5 4 0 1 482:331 +151 9
3 ИталијаИталија 5 3 0 2 431:371 +60 8
4 Порто РикоПорто Рико 5 2 0 3 349:402 -53 7
Плејоф
Група K
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Плејоф
1 САДСАД 5 5 0 0 437:330 +107 10
Плејоф
2 ЧешкаЧешка 2 5 3 0 2 417:395 +22 8
3 ГрцијаГрција 5 3 0 2 403:382 +21 8
3 E2E2 0 0 0 0 0:0 0 0
4 БразилБразил 2 5 3 0 2 409:427 -18 8
4 F2F2 0 0 0 0 0:0 0 0
Плејоф
Група Л
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Плејоф
1 АвстралијаАвстралија 1 5 5 0 0 458:416 +42 10
Плејоф
2 ФранцијаФранција 1 5 4 0 1 447:369 +78 9
3 ЛитванијаЛитванија 5 3 0 2 424:336 +88 8
4 Доминиканска РепубликаДоминиканска Република 5 2 0 3 337:390 -53 7
Плејоф
Група М
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 НигеријаНигерија 5 3 0 2 435:381 +54 8
2 КинаКина 5 2 0 3 355:365 -10 7
3 Република КорејаРепублика Кореја 1 5 1 0 4 361:438 -77 6
4 Брег на Слонова КоскаБрег на Слонова Коска 1 5 0 0 5 326:400 -74 5
Група Н
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 ТунисТунис 5 3 0 2 377:386 -9 8
2 ИранИран 5 2 0 3 379:372 +7 7
3 АнголаАнгола 5 1 0 4 350:435 -85 6
4 ФилипиниФилипини 5 0 0 5 352:499 -147 5
Група О
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 Нов ЗеландНов Зеланд 5 3 0 2 497:470 +27 8
2 ТурцијаТурција 5 2 0 3 434:427 +7 7
3 Црна ГораЦрна Гора 5 1 0 4 370:406 -36 6
3 E3E3 0 0 0 0 0:0 0 0
4 ЈапонијаЈапонија 5 0 0 5 334:464 -130 5
4 F3F3 0 0 0 0 0:0 0 0
Група П
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 ГерманијаГерманија 5 3 0 2 409:364 +45 8
2 КанадаКанада 5 2 0 3 445:413 +32 7
3 ЈорданЈордан 1 5 1 0 4 352:482 -130 6
4 СенегалСенегал 1 5 0 0 5 330:432 -102 5