ВИДЕО: Јапонија „измисли“ кошаркарски робот – специјалист за тројки!

Јапонија важи за земја во која технологијата е на највисоко ниво, а тоа се покажа и на Летните Олимписки Игри (ЛОИ) каде е промовиран робот – специјалист за постигнување тројки.

На социјалната мрежа „Твитер“ се појави видео од полувремето на натпреварот меѓу САД и Франција додека Јапонците го промовираа новиот робот. Прво, роботот даде тројка од линијата без грешка, реализираше уште еднаш, а потоа, „успеа“ да реализира и од центарот на теренот за три тројки од три обида.

Погледнете како сето тоа изгледаше...

  • Кошаркарскиот робот во Токио: