ВИДЕО: „Трипл-дабл“ првпат во историјата - Бајлс го одушеви светот со најтешката изведба!

Американската гимнастичарка Сајмон Бајлс стан прва во историјата која успеа да направи тројно-двојна комбинација на партер, нешто што досега не успеало да го направи ниту гимнастичар, ниту гимнастичарка.

22-годишната четирикратна олимписка шампионка избра најтешка комбинација за најмногу поени, па кога го реализираше планот, предизвика еуфорија меѓу љубителите на овој спорт. 

Бајлс е голем фавирит за златни медали на сите дисциплини на Олимписките игри во Токио во 2020 година.