Одржана ждрепката за Европското првенство во футсал, домаќинот Словенија доби тешка група

ЕУРО футсал

Репрезентацијата на Словенија, која ќе биде домаќин на престојното Европско првенство во футсал, на денешната ждрепка во Љубљана доби тешка група заедно со Србија и Италија.

Излвекувањето го направија амбасадорите на турнирот Миле Ачимовиќ и Миле Симеуновиќ, како и познатата скијачка Тина Мазе.

Група А: Словенија (домаќин), Италија, Србија

Група Б: Русија, Казахстан, Полска

Група Ц: Португалија, Украина, Романија

Група Д: Шпанија (актуелен шампион), Азербејџан, Франција

Европското првенство ќе се игра во периодот од 30 јануари до финалниот меч на 10 февруари.