Одредени термините од футсал Евро купот: Железарец на стартот против домаќинот Пескара

Денес беа одредени термините за одигрување на  натпреварите во „Елитната“ група од Евро купот, кој ќе се одигра во Пескара. Купот ќе се одржи од 11. до 14. ноември годинава.

Во првото коло, македонскиот претставник Железарец,  ќе игра против домашната екипа на Пескара. Ден подоцна, во второто коло ќе се сретне со казахстанскиот претставник Тилпар. Потоа „железарци “ одмараат еден ден, за на крај, во третото коло да игра против белгиски Хале-Гоик.

Комплетен распоред за одигрување на натпреварите:

1.Ноември 2015 (Среда)

17.30 часот - Тулпар – Хале Гоик

20.00 часот - Пескара – Железарец

 

12.Ноември 2015 (Четврток)

17.30 часот -  Железарец – Тулпар

20.00 часот -  Пескара – Хале Гоик

 

13.Ноември 2015 (Петок)

Слободен ден

 

14.Ноември 2015 (Сабота)

17.30 часот -  Хале Гоик – Железарец

20.00 часот -  Тулпар – Пескара

 

Најдобрата екипа од оваа група ќе се пласира на завршниот турнир.