Медиумите и оваа година со силна конкуренција на турнирот во мал фудбал

Турнир во мал фудбал за медиуми

Од утре до недела во малата сала на СЦ „Јане Сандански“ ќе се одржи традиционалниот „Турнир на медиуми“ во мал фудбал, каде медиумите повторно ќе играат фудбал, а организатор на овој турнир е Спортското радио 90,3. 
 
На турнирот ќе учествуваат 12 екипи поделени во 4 групи. Во групата А се наѓаат Спортско радио 90,3, МИА и Нова Македонија. Во групата Б извлечени беа  МПМ, МРТ 2 и РТВ Велес. Алфа ТВ, Македонско радио и Сител ја сочинуваат групата Ц, додека во последната група Д се Алсат М, МРТ 1 и ТВ Шења. Натпреварите започнуваат в четврток од 20 часот, продожуваат во петок од 19 часот, додека во сабота и в недела од 12 часот следат завршните натпревари.
 
Организаторот се погрижи да има многу ревијални натпревари кои ќе бидат интересни за гледачите. Тоа се средбите меѓу новинарките и пејачките, легендарни фудбалски имиња кои меѓусебе ќе одиграат натпревар, а свое место ќе добијат и млади фудбалери и членови на фудбалски школи од Општина Аеродром. Исто така ќе има и натпревари меѓу неколку училишни екипи и дуели на Град Скопје и Агенцијата за млади и спорт.