ВИДЕО: Зарем сѐ уште има вакви фаули во модерниот фудбал?

Укарина

Фудбалот напредува со секоја одмината година и станува спорт кој е одлична можност за младите деца да се развијат на правилен начин.

Но, во никој случај не треба да има моменти како овој што се случи во Украина. Во Првата дивизија, на мечот меѓу Прикарпатја и Суми, беше виден груб и неспортски потег кој не смее да биде дел од оваа игра.

Тешко е да се објасни реакцијата на фудбалерот кој што се одлучи на оваа постапка:

Главниот судија без размислување покажа црвен картон и го испрати играчот на гостите во соблекувална.