ВИДЕО: Како Симеоне 90 минути танцува крај аут-линијата!

Диего Симеоне е познат по својот темперамент. Таков беше како играч таков е и како тренер. Како да претрчал по 10 километри и како да е дел од тимот. Баш така се однесува.

Еве ги неговите движења во затворениот простор на движење на вечерашниот меч во Ајндховен.

Вистински меч во меч се сите движења на аргентинскиот стручњак.