Урнебес во Белорусија: Како се прогласува играч на колото...

Белоруската лига засега е единствената која е активна во Европа, а надлежните на секој начин гледаат да ги забавуваат гледачите.

Првенството се емитува на ТВ-екраните, натпреварите се возбудливи, а урнебесен е начинот како се прогласува играч на колото.

За играч на последното коло е прогласен Јегор Семенов од Слутск. Наградата му ја дадоа две „зајачици“ и тоа среде улица.

Во белорускиот шампионат досега се одиграни четири кола, а на врвот изедначени се Жодино и Енергетик.