Трансфери ВМФЛ-Исток: Густо е на врвот, кој ќе грабне промоција?

Втората македонска фудбалска лига (ВМФЛ) - Исток е изедначена. Повеќе екипи се борат за врвот и директна промоција во елитата и веќе се изградија ростери кои ќе напаѓаат Прва лига оваа пролет.

Победа е лидер со 32 бода, исто колку што има и Слога Виница. Прилепчани донесоа уште неколку квалитетни проверени имиња, со кои ќе го бранат лидерското место од ривалот кој брка историски пласман во најдобриот шампионат. Од сенка демнат Саса и Беласица.

Интересно ќе биде и во битката за опстанок каде се Кожув, Пехчево (екс Кит-Го), Осогово и Детонит кои се бодовно близу. Со едноцифрен број на бодови се само Братство Житоше и Локомотива Градско.

ПОБЕДА

Дојдоа: Дарко Тофилоски, Јорданчо Наумоски (Тиквеш), Марио Наумоски (Брегалница), Филип Димоски (Саса), Благој Истатов (Воска Спорт), Атдхе Мазари (Охрид), Оливер Христов (Пехчево)

Заминаа: Дарко Дигаловски (Тетекс), Андреј Петкоски (Силекс), Петар Најдов, Кирил Неделков (Вардар Неготино), Игор Момировски (Пелистер), Антонио Столевски (Велешта), Беким Алимоски (Братство 07)

СЛОГА 1934

Дојдоа: Кристијан Јордановски (Тетекс), Благојчо Коцев, Андреј Симевски, Давид Малинов, Илија Шуманов (Осогово), Филип Ѓеоргиевски (Плачковица), Александар Трајчевски, Божидар Митревски (Силекс)

Заминаа: Ерион Шуку (Шкупи), Христијан Митревски (Охрид), Далибор Костовски, Халил Бериша, Стефан Кузевски, Христијан Крклински (Кораби)

САСА

Дојдоа: Антонио Мирков (Вардар), Мики Ѓеоргиевски (Плачковица), Бобан Тасевски (Беласица), Борче Гогов (Тиквеш)

Заминаа: Илија Донов (Академија Пандев), Филип Димоски (Победа), Андреј Ричков (Вардар), Мартин Мисердовски (Работнички), Дејан Ангов (Беласица)

БЕЛАСИЦА

Дојдоа: Хамза Рамани (Велешта), Димитар Трајков (Академија Пандев), Леонид Радев Јанкуловски, Грегори Давков (Скопје), Дарио Јовановски (Вардар), Никола Спасов (Детонит), Дејан Ангов (Саса)

Заминаа: Бобан Тасевски (Саса)

КОЖУФ

Дојдоа: Андреј Јаневски (Тетекс), Мартин Шишков

Заминаа: Ангел Јанков (Локомотива)

ПЕХЧЕВО

Дојдоа: Емир Мустафа (Братство 07), Димитриј Димитриевски (Македонија ЃП), Михаил Димитриевски (Локомотива), Даниел Иванов (Детонит), Кирил Петровски (ССК Нова)

Заминаа: Љупче Кудев (Брегалница), Мартин Давков (Тиквеш), Михаил Милевски (Пелистер), Оливер Христов (Победа), Михаил Димитриевски (Брегалница), Глигор Биљарски

ОСОГОВО

Дојдоа: Матеј Андов, Кристијан Ристовски (Кадино), Сумер Хасан (Гостивар), Александар Пановски, Ненад Тодоровски (Вардар), Давор Јовановски (Маџари Солидарност)

Заминаа: Благојче Иванов, Аделин Ќазимов (Беса 1976), Иван Мицевски (Вардар), Јасин Муше (Борец), Емил Скоко (Тетекс), Благојчо Коцев, Андреј Симевски, Давид Малинов, Илија Шуманов (Слога 1934), Дарко Спировски (Силекс)

ДЕТОНИТ ЈУНИОР

Дојдоа: Иван Настевски (Охрид), Јосиф Манасиев (Борец), Тони Мирчевски, Фисник Салиу (Воска Спорт), Милан Чичевски (Локомотива), Мартин Петров (Плачковица)

Заминаа: Филип Купанов (Академија Пандев), Даниел Иванов (Пехчево), Никола Спасов (Беласица)

БРАТСТВО 07 ЖИТОШЕ

Дојдоа: Урим Бајрами (Гостивар), Давид Царулески (Росоман), Дрилон Зендели (Влазрими 77), Зоран Котески (Питу Гули), Самир Мемеди (Њу Старс), Ирфан Максуди (БВК), Антонио Димоски (Обршани), Керим Метин, Беким Алимоски (Победа), Амет Редјепи (Беса 1976)

Заминаа: Христијан Поп Антоски, Давид Дебрешлиоски (Победа), Емир Мустафа (Пехчево), Еркан Шаип (Кораби), Александар Златевски (Борец), Едис Зијадикј (Слога 1976)

ЛОКОМОТИВА ГРАДСКО

Дојдоа: Дамјан Јакимовски (Њу Старс), Андреј Стојановски (Плачковица), Александар Максимов (Горно Лисиче), Мартин Камчев (Тополка), Павле Петров (Вардар Неготино), Маријан Здравевски, Христијан Јовановски (Илинден БС), Ангел Јовановски (Братство 07), Петар Јовановски (Братство 07), Далибор Костовски (Слога 1934 Виница), Мартин Ризовски (Црно Буки)

Заминаа: Џемал Ибрахимовиќ, Бојан Тимевски (Тетекс), Михаил Димитриевски (Пехчево), Дарио Наумовски (Велешта), Дарко Божиноски (Пелистер), Милан Чичевски (Детонит), Горан Соколов, Дарко Мојсовски (Вардар Неготино), Дамјан Николовски (Куманово), Петар Петроски, Роберт Димитријески (Големо Коњари), Емануел Елмазов (Росоман 83), Сунај Мемков (Омишаљ, Хрватска), Леон Аризанов (Верден 04, Германија)