Виган

Primary tabs

  • Пред седум години го освоија ФА Купот, а денес банкротираа

    Се сеќавате ли на некогашниот премиерлигаш и освојувач на ФА Купот - Виган? Овој клуб е првиот во Англија на кој кризата предизвикана од коронавирусот ќе има катастрофални последици. Освојувачот на ФА Купот пред седум години официјално банкротира!