Фљамуртари

  • Шаќири си поднесе оставка на тренерското место во Фљамуртари

    Легендарниот Артим Шаќири не е повеќе тренер на косовскиот клуб Фљамуртари од Приштина, откако, вчера, по само десет натпревари од почетокот на сезоната, си поднесе оставка. Неполни пет месеци траеше авантурата на Шаќири во Косово. Фљамуртари по десет кола во косовското првенство собра само девет освоени бода и запиша две победи.

  • Шаќири го доведе Ристе Илијовски во косовски Фљамуртари

    Цените на фудбалерите во соседно Косово ова лето рапидно скокнаа, па бројот на странски фудбалери е уште поголем. Некои македонски професионалци се решија да ја одберат косовската Суперлига, како би добиле шанса за настап. Младиот страничен фудбалер Ристе Илијовски го засили косовски Фљамуртари на договор од една година.