Отворањето на СП 2026 ќе се игра на легендарната „Ацтека“

Наредното Светско првенство кое ќе се одржи во 2026 година во Соединетите Американски Држави, Канада и Мексико го доби својот прв термин. 

Мундијалот во Северна Америка ќе стартува на 11 јуни и ќе се игра на легендарниот мексикански стадион „Астека“. Џани Инфантино на официјалната промоција на распоредот го потврди првиот термин за воведниот натпревар. 

Мексиканците ќе имаат шанса да уживаат во првиот меч на Светското првенство. Вкупно 104 натпревари ќе се одиграат во 16 градови организатори во трите земји домаќини.