Сите трансфери во ВМФЛ: Осогово и Еуромилк најактивни, Беласица и Македонија ЃП најзасилени

Втората македонска фудбалска лига (ВМФЛ) означи старт на новата полусезона, а Беласица и Македонија Ѓорче Петров се клубовите кои ќе тргнат во вториот дел од натпреварувањето со највисоки амбиции, а тоа е прво место во лигите и промоција во ПМФЛ наредната сезона.

Најактивен на трансфер-пазарот од сите екипи беше Осогово, кој во своите редови донесе дури 14 фудбалери. Беласица и Македонија ЃП, пак, донесоа квалитет и се најзасилените екипи за пролетниот дел од сезоната. Исто така солидно се засили и Еуромилк со 13 нови фудбалери кои заиграа заедно на турнирот „Вуко Каров“ и дојдоа до трофеј.

Единствен неактивен тим во овој преоден рок беше Зајас, кој не донесе ниту едно ново име и многу веројатно ќе игра во понизок ранг наредната сезона.

ВМФЛ - ИСТОК

БЕЛАСИЦА
Дојдоа: Мартин Мирчевски (Победа), Горан Здравков, Томе Јанев, Александар Василев (Беласица), Горан Пашовски (слободен), Никола Божинов (Турново)

Заминаа: Костадин Џинов (Кожуф), Јованчо Трајковски (Пелистер), Ванче Манчевски (Локомотива), Александар Багашовски (Трепча, Косово), Валентин Кочоски (Шкупи), Андреј Ричков

БОРЕЦ
Дојдоа: Тони Мирчевски, Роберт Коцев (Плачковица), Кристијан Ефтимов, Кристијан Ацковски, Оливер Стоименовски (Работнички), Микица Ѓоргиевски (Струга), Дарко Јоциќ, Никола Ристески, Кристијан Николовски (Еуромилк)

Заминаа: Антонио Каланоски, Наум Вељаноски (Струга), Филип Лазаревски (Работнички), Ѓорѓи Танушев, Александар Пановски (Силекс), Трајче Стојковски, Стојан Димовски (Македонија ЃП), Филип Крстевски (Локомотива), Един Мерсовски (Гостивар), Андреј Пашариковски (Цементарница), Сашко Кочов (Превалец), Дарко Стојанов

БРЕГАЛНИЦА
Дојдоа: Иван Митров (Саса), Ване Јованов (Академија Пандев), Лазар Илиев (Мерано, Италија), Даниел Боневски, Иван Варадиновски (Плачковица), Славчо Велковски (Гостивар), Марио Сандевски (Овче Поле)

Заминаа: Александар Василев, Горан Здравков, Томе Јанев (Беласица), Петар Јаневски, Драган Анчов (Осогово), Јане Стојанов (Тиквеш), Кристијан Јордановски (Саса), Марио Филиповски, Борис Пандев, Борче Лазовски (Кежовица), Бојан Иванов (Плачковица)

КОЖУФ
Дојдоа: Костадин Џинов (Беласица), Игор Зејринов (Победа Валандово), Трајко Јанкулов (Академија Пандев)

Заминаа: Бојан Каракамишев, Игор Тодоров, Роберто Здравески

ПЛАЧКОВИЦА
Дојдоа: Горан Томовски (Академија Пандев), Ангел Нацев (Странд 08, Германија), Минур Асанов, Димче Коцев (Детонит Јуниор), Бојан Иванов (Брегалница)

Заминаа: Даниел Боневски, Иван Варадиновски (Брегалница), Тони Мирчевски, Роберт Коцев (Борец), Петар Најдов (Кит-Го), Антонио Фенов (Детонит Јуниор)

ТИКВЕШ
Дојдоа: Дарко Додев (Силекс), Јане Стојанов (Брегалница), Сашо Дуков, Слободан Дуков (Росоман), Стојан Петковски (Вардар Неготино)

Заминаа: Благојче Марковски (Пелистер), Дане Митрев (Вардар Неготино)

САСА
Дојдоа: Никола Димовски (Академија Пандев), Ѓорге Глигоров (Турново), Огнен Лазаров (Слога Виница), Дарко Пешовски (Брегалница Голак), Силвио Ангеловски (Еуромилк), Дамјан Ивановски (Студена Вода), Кристијан Јордановски (Брегалница), Благојчо Коцев, Александар Георгиевски (Осогово)

Заминаа: Иван Митров (Брегалница), Драган Паунов (Осогово), Риад Агуши, Жан Мановски, Емил Рунчевски, Зоран Златковски

ПОБЕДА ВАЛАНДОВО
Дојдоа: Џоко Зајков, Марио Иваноски, Марио Рајатоски, Стефан Поповски, Филип Стојчевски, Марко Арсовски, Александар Тенекџиев, Томе Мижоров

Заминаа: Дарко Додевски, Андреј Петкоски (Победа), Владимир Жоглев, Христијан Митревски, Никола Костадинов (Осогово), Филип Трајчевски (Струга), Игор Зејринов (Кожуф), Кирче Крстевски (Еуромилк)

ОСОГОВО
Дојдоа: Петар Јаневски, Драган Анчов (Брегалница), Владимир Жоглев, Христијан Митревски, Никола Костадинов (Победа Валандово), Слаѓан Митевски, Дејан Велевски (Силекс), Никола Стоиловски (Академија Пандев), Драган Паунов (Саса), Павле Петров (Вардар Неготино), Божидар Ангеловски (Работнички), Александар Игески (Гостивар), Мишел Ѓорѓиев, Стојче Стојов

Заминаа: Игорчо Данев, Петар Лазаров, Пепи Данилов, Благојчо Коцев, Александар Георгиевски (Саса), Мирче Натков, Борче Максимов, Драгослав Здравков, Мартин Горгиев, Влатко Коцев (Скопје), Никола Трипуновски, Александар Николов, Кирил Стојков (Слога Виница), Славчо Петров

ВМФЛ - ЗАПАД

ВЕЛАЗЕРИМИ
Дојдоа: Гент Бислими, Бурхан Алији (Еуромилк), Малиќ Белули (Вллазниа, Косово), Ардит Зеќјири (Дрита), Агон Хашими (Зајази), Хусеин Демири (Шкупи), Енсар Сулемани (Скопје), Младен Котевски (Новаци)

Заминаа: Гент Бислими (Шкупи), Берат Реџепи (Влапчиште)

ГОСТИВАР
Дојдоа: Флорент Османи (Еуромилк), Јасир Бајрами (Вллазниа, Косово), Фатмир Ариф (Косова, Германy), Сабит Билали (Шкендија), Един Мерсовски (Борец), Вулнет Ислами (Зајази)

Заминаа: Славчо Велковски (Брегалница), Бобан Мариќ (Кит-Го), Флорим Абази (Бисинген, Германија), Александар Игески (Осогово), Брилант Сулај, Ферат Рамани (Тетекс), Лука Наков (Славија, Бугарија), Бурак Менга (Генц Калемлер)

СТРУГА ТРИМ ЉУМ
Дојдоа: Антонио Каланоски, Наум Вељаноски (Борец), Филип Трајчевски (Победа Валандово), Иљаз Чиљафи (Шкендија), Ерсан Алиоски (Велазерими)

Заминаа: Алтин Лога (Победа), Бобан Здравевски, Микица Ѓоргиевски (Борец), Абил Шаќири (Велазерими)

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
Дојдоа: Александре Борха (Работнички), Стефан Коцев (Локомотива), Филип Петров (Пелистер), Трајче Стојковски, Стојан Димовски (Борец), Симеон Христов (Мјанмар, Мјанмар), Филип Неделковски

Заминаа: Михајло Јакимоски, Теодор Терзиев, Дарко Чинго, Александар Исаевски (Победа), Ваљмир Јонузи (Тетекс), Павле Попески, Филип Стојановски, Андреј Нунески (Еуромилк)

ЕУРОМИЛК
Дојдоа: Роберт Тасевски, Александар Максимов (Турново), Андријан Чаволи (Фламуртари, Косово), Кристијан Јовановски (Работнички), Борјан Тодоровски (Локомотива), Газмир Ахмери (Башкими), Севдјан Алиу, Андреј Нунески (Македонија ЃП), Валентин Рафески, Андреј Блажевски, Дарио Наумов (Славија), Кирче Крстевски (Победа Валандово), Ване Пандев (Маџари)

Заминаа: Флорент Османи (Гостивар), Благоја Спиркоски (Победа), Гент Бислими, Бурхан Алији (Велазерими), Силвио Ангеловски (Саса), Никола Ристески, Кристијан Николовски (Борец)

ЛАБУНИШТА
Дојдоа: Бојан Спиркоски

Заминаа: Детар Селими, Емил Ефремовски, Едиз Абди

ЛОКОМОТИВА
Дојдоа: Дарко Додевски (Вардар), Филип Крстевски (Борец), Кристијан Апостоловски (Скопје), Теодор Терзиев, Дарко Чинго (Македонија ЃП), Ванче Манчевски (Беласица), Стојче Коцев (Работнички), Един Скендеровиќ, Лазар Пеев (Маџари Солидарност), Александар Трајчевски (Вардар)

Заминаа: Ристо Јанков, Стефан Коцев (Македонија ЃП), Петар Митев (Тетекс), Екрем Мемеди, Борјан Тодоровски (Еуромилк)

ТЕТЕКС
Дојдоа: Брилант Сулај, Ферат Рамани (Гостивар), Ваљмир Јонузи (Македонија ЃП), Петар Митев (Локомотива), Бесар Акики (Дрита), Милан Чичевски (Борец), Ердин Џеладини

Заминаа: Саљадин Мустафи (Шкендија), Марио Станковски (Работнички), Даниел Јовановски, Ирфан Абази, Мухамед Хамди, Бесарт Умери

ЗАЈАС
Заминаа: Мергим Љутфиу, Агон Хашими (Велазерими), Вулнет Ислами (Гостивар)

НОВАЦИ
Дојдоа: Христијан Петровски (Пелистер), Благојче Јанкуловски, Пеце Петровски, Пеце Талевски

Заминаа: Валентин Колевски (Победа), Христијан Петрески, Димче Ристевски, Благоја Наумовски, Марјан Котевски, Христијан Крклински (Пелистер), Фатон Таировски, Илче Талевски, Никола Јовановски, Никола Калевски, Дејан Стојаноски, Влатко Балески, Христијан Маркоски, Душко Тасески, Димитар Јовчески, Александар Кочоски, Младен Котевски (Велазерими)