Шкендија со пет тима кои ќе играат во Европа ќе се подготвува за КЛ

Македонскиот фудбалски тим Шкендија ќе игра во квалификациите за Конференциската лига на УЕФА и како подготовка ќе одигра пет пријателски натпревари.

Сите се против екипи кои ова лето ќе играат во Европа. Подготовките стартуваат со контролен меч со Тиквеш закажан на 15 јуни, а потоа продолжуваат со албански и косовски тимови.

Пријателски натпревари:
15.06 - против Тиквеш (Тетово, 17:30)
21.06 - против Тирана (Струга, 17:00)
25.06 - против Лапи (Охрид, 16:30)
29.06 - против Дрита (Тетово, 17:30)
03.07 - против Партизани (Поградец, 17:00)

Шкендија ќе биде носител во квалификациите за Конференциската лига.