САД и Мексико сакаат да бидат домаќини на уште едно Светско првенство

Фудбалските федерации на САД и Мексико испратија кандидатура за уште едно заедничко Светско првенство.

Се работи за Мундијалот за жени во 2027 година. Според најавите противкандидат ќе биде Бразил, а исто така се очекува заедничка кандидатура да испратат Холандија и Белгија.

САД и Мексико ќе имаат еден голем настан во периодот кој следи, тоа е СП 2026 на кое ќе бидат домаќини заедно со Канада.

Одлуката за женското фудбалско СП ќе се донесе во февруари.