ФОТО: Претставена топката за сезоната 2022/23 во Бундеслигата

Бундес

Германскиот фудбалски сојуз ја претстави топката која ќе се користи во Бундеслигата во сезоната 2022/23.

Дизајнот е целосно посветен на фановите и е инспириран од шалови и навивачки транспаренти. Производител останува „Derbystar“, компанија која случи договор да ја дизајнира топката до летото 2026 година.

Топката за првпат ќе започне да се користи на 15 јули. Три недели подоцна и официјално ќе стартува новата сезона во германскиот шампионат.