ВИДЕО: Претставена официјалната химна на Лигата на нации

Кога во јануари во Лозана беа извлечени групите за првото издание на Лигата на нации, беше официјализирана и официјалната химна на натпреварувањето. Таа ја напишаа Џорџо Тунфорд и Франк ван дер Хајден од Холандија, а ја изведоа холандското Радио Хор и филхармонискиот оркестар на холандскиот град Хилвеструм.

Слушнете ја изведбата на химната во живо: 

До јуни следната година кога се играат завршните турнири постојано ќе ја слушаме оваа химна пред почетокот на секој натпревар од Лигата на нации.