Најнови вести

Табела

Примеира Лига
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Лига на шампиони
1 ПортоПорто 34 29 4 1 86:22 +64 91
Лига на шампиони
2 СпортингСпортинг 34 27 4 3 73:23 +50 85
Квалификации за Лига на шампиони
3 БенфикаБенфика 34 23 5 6 78:30 +48 74
Квалификации за Конференциска лига
4 БрагаБрага 34 19 8 7 52:31 +21 65
Квалификации за Конференциска лига
5 Жил ВисентеЖил Висенте 34 13 12 9 47:42 +5 51
6 Виторија ГимараишВиторија Гимараиш 34 13 9 12 50:41 +9 48
7 Санта КлараСанта Клара 34 9 13 12 38:54 -16 40
8 ФамаликаоФамаликао 4 34 9 12 13 45:51 -6 39
9 Есторил ПрајаЕсторил Праја 1 34 9 12 13 36:43 -7 39
10 МаритимуМаритиму 1 34 9 11 14 39:44 -5 38
11 Пасош ФереираПасош Фереира 1 34 9 11 14 29:44 -15 38
12 БоавистаБоависта 1 34 7 17 10 39:52 -13 38
13 ПортимоненсеПортимоненсе 34 10 8 16 31:45 -14 38
14 ВизелаВизела 34 7 12 15 37:58 -21 33
15 АрукаАрука 34 7 10 17 30:54 -24 31
Плејоф за испаѓање
16 МурејренсеМурејренсе 1 34 7 8 19 33:51 -18 29
Испаѓање
17 ТонделаТондела 1 34 7 7 20 41:67 -26 28
Испаѓање
18 БелененсешБелененсеш 34 5 11 18 23:55 -32 26
Лига на шампиони
Квалификации за Лига на шампиони
Квалификации за Конференциска лига
Плејоф за испаѓање
Испаѓање