Половина српска Прва лига зимава на подготовки во Македонија

Зимава, паузата во шампионатот кај нашиот сверен сосед, тамошните прволигаши во најголем дел ќе ја искористат за подготовки надвор од границите на Србија. Интересно е тоа што скоро половина од тамошните тимови за продолжението на сезоната формата ќе ја темпираат во нашата држава.

Бази на тимовите ќе бидат градот Охрид, како и Стар Дојран. Од српските прволигаши во Македонија ќе се подготвуваат тимовите на Младост Лучани, Јавор Ивањица, Раднички Ниш, Спартак Суботица, Радник Сурдулица и Борац Чачак.

Покрај од Србија, во нашите два града, Охрид и Стар Дојран ќе се подготвуваат и низа тимови од Босна и Херцеговина и Албанија, додека нашите прволигаши воглавно ќе заминат во Турција, во Анталија и Аланија.