ВИДЕО: По скоро 60 години од Шведска ни доаѓа копија на ремек-делото на големиот Пеле

На натпреварот од првата лига на Шведска, Алсвенскан меѓу екипите на Ѓургарден и Сундсвал, можевме да се потсетиме на гол постигнат од пред скоро 60 години и тоа на најдобриот фудбалер во историјата ја оваа игра, Бразилецот, Пеле

Тоа ремек- дело, кое за првпат го видовме во далечната 1958 година на мечот меѓу Бразил и Велс, го преслика 20-годишниот фудбалер на Ѓургарден, Тимо Кадевере во последните мигови од мечот за конечни 1-3. 

 

Keepy Uppy #Golazo (@Kadewere24) #Tag your mates⤵️

A video posted by Football Soccer Futbol (@rldesignz) on