Несторовски прв од играчите на Удинезе ги започна подготовките за новата сезона

Илија Несторовски немаше среќа и се повреди во лош момент, па не беше дел од македонската репрезентација на Европското првенство.

Веднаш по завршувањето на последниот меч на Македонија, напаѓачот се врати во Удине. Неговиот фокус веќе е насочен кон следната сезона.

Процесот на рехабилитација ќе трае уште одреден период. Потоа популарниот Нестогол ќе се врати на тренинзите и се надева дека ќе биде подготвен за почетокот на новата сезона.

Повредата на македонскиот фудбалер датира од 21 април. Неколку дена подоцна заврши во болница и направи приморан оперативен зафат.