ВИДЕО: Најчудниот слободен удар - прво збрка, забуна и смеа, па ГОЛ!

Фудбалерите на Локерен и Твенте одиграа пријателски натпревар, на кој е виден еден од најчудно изведените слободни удари.

Слободниот удар се чинеше дека е промашен, но во продолжение од него падна гол, по кој домашниот тим славеше победа со 3-1. Погледнете го ударот кој најпрво предизвика само смеа на трибините и противничките играчи, а само неколку секунди подоцна радост кај домаќините: