ВИДЕО: Мечкаровски се повреди во Тетово, дербито доби нов судија

Еден од најдобрите македонски судии Димитар Мечкаровски не можеше да продолжи да суди во претстојната рунда на Првата македонска фудбалска лига (ПМФЛ) затоа што доживеа повреда.

Арбитарот го доби дербито во Тетово меѓу Шкендија и Шкупи, ама на терен беше само десет минути. Се пожали на болки во листот, па мораше да биде заменет од резервниот судија Костадин Влахо.

  • Моментот на замена на судијата во Тетово:

Шкендија и Шкупи го играат дербито на колото и водат битка за врвот во македонскиот фудбал.