Најнови вести

Табела

1. Дивизија
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Група за шампион
1 АПОЕЛАПОЕЛ 26 18 5 3 40:13 +27 59
Група за шампион
2 АЕК ЛарнакаАЕК Ларнака 26 18 3 5 46:21 +25 57
Група за шампион
3 Арис ЛимасолАрис Лимасол 26 15 8 3 46:20 +26 53
Група за шампион
4 ПафосПафос 26 14 8 4 48:20 +28 50
Група за шампион
5 АполонАполон 25 13 5 7 34:27 +7 44
Група за шампион
6 ОмонијаОмонија 1 26 13 2 11 37:28 +9 41
Група за испаѓање
7 Неа СаламинаНеа Саламина 1 26 12 2 12 27:34 -7 38
Група за испаѓање
8 АЕ ЛимасолАЕ Лимасол 25 10 5 10 21:20 +1 35
Група за испаѓање
9 АнортозисАнортозис 26 9 6 11 22:30 -8 33
Група за испаѓање
10 Кармиотиса ПолемидионКармиотиса Полемидион 26 7 6 13 25:40 -15 27
Група за испаѓање
11 Енозис Неон ПаралимниЕнозис Неон Паралимни 26 6 3 17 22:38 -16 21
Група за испаѓање
12 Докса КатокопијасДокса Катокопијас 26 5 6 15 18:36 -18 21
Група за испаѓање
13 Олимпијакос НикозијаОлимпијакос Никозија 26 2 10 14 16:40 -24 16
Група за испаѓање
14 Акритас КлоракасАкритас Клоракас 26 3 3 20 15:50 -35 12
Група за шампион
Група за испаѓање
Група за Шампион
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Квалификации за Лига на шампиони
1 Арис ЛимасолАрис Лимасол 36 21 11 4 65:28 +37 74
UEFA Conference League Qualification
2 АПОЕЛАПОЕЛ 36 20 11 5 52:26 +26 71
UEFA Conference League Qualification
3 АЕК ЛарнакаАЕК Ларнака 36 20 6 10 55:37 +18 66
4 ПафосПафос 1 36 17 12 7 60:30 +30 63
5 АполонАполон 1 35 19 5 11 47:37 +10 62
UEFA Conference League Qualification
6 ОмонијаОмонија 36 15 4 17 43:42 +1 49
Квалификации за Лига на шампиони
UEFA Conference League Qualification
Група за Испаѓање
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 АнортозисАнортозис 40 18 9 13 52:44 +8 63
2 Неа СаламинаНеа Саламина 40 17 7 16 51:55 -4 58
3 АЕ ЛимасолАЕ Лимасол 39 13 10 16 35:40 -5 49
4 Кармиотиса ПолемидионКармиотиса Полемидион 40 13 9 18 37:54 -17 48
5 Докса КатокопијасДокса Катокопијас 40 10 9 21 32:56 -24 39
Испаѓање
6 Енозис Неон ПаралимниЕнозис Неон Паралимни 40 10 7 23 40:52 -12 37
Испаѓање
7 Акритас КлоракасАкритас Клоракас 40 9 7 24 37:73 -36 34
Испаѓање
8 Олимпијакос НикозијаОлимпијакос Никозија 40 5 13 22 30:62 -32 28
Испаѓање