Избегната трагедија во Холандија: Се сруши трибината со навивачи на Витесе (ВИДЕО)

Шокантни сцени доаѓаат од холандското првенство, поточно од мечот меѓу НЕЦ Нијмеген и Витесе.

Еден дел од трибината на која беа сместени гостинските навивачи се сруши. Тие ја славеа победата со пеење и скокање, а тоа резултира со пропаѓање на подлогата.

Според официјалните информации од Холандија, нема ниту еден навивач кој е повреден по овој несакан инцидент.

Состави

Rogier Meijer

3-4-3

    Thomas Letsch

    3-4-3