Херенвен ТВ го посети Миле Крстев: Можеби требаше да останам подолго кај вас (ВИДЕО)

Миле Крстев остави голема трага во холандскиот фудбал и одигра цели десет сезони во една од најфудбалските земји во Европа. Најголема трага остави во Херенвен, каде беше од 1998 до 2002 година, а потоа настапуваше за Вендам и Гронинген. Сегашниот фудбалер на Металург беше изненаден од новинарите на клупската телевизија на Херенвен, кои го посетија во Скопје и направија репортажа за клупската интернет телевизија.

„Можеби требаше да останам подолго време во Херенвен“, беа зборовите кои неколку пати ги повтори Крстев на чист холандски јазик. 

Покрај навраќањата и дел од најубавите голови на Крстев за Херенвен, Македонецот говореше и за неговата мисија во Металург да им помогне на младите фудбалери, како и за амбициите да биде тренер по завршувањето на играчката кариера.