ВИДЕО: Грците и Кипарците се браќа - различни земји, а пеат иста химна!

Во рамки на квалификацискиот циклус за СП 2018, една против друга играат селекциите на Кипар и Грција. а на дуелот во Никозија, двете екипи стоеја исправено гордо на - иста химна.

Двете репрезентации ја имаат усвоено за државна химна „Химната на слободата“, а овој момент е несекојдневен за спортските терени. 

Во продолжение, погледнете како фудбалерите на двете селекции стоеја гордо на химната и ја пееја во ист глас, иако доаѓаат од различни држави.