ВИДЕО: Драстични мерки на безбедност - навивачи на Овиедо останаа без дресови, храна и вода

Овиедо

Големото дерби во шпанска Сегунда меѓу Спортинг Хихон и Овиедо заврши во полза на домашната екипа.

Покрај приказната за поништениот погодок на гостите, по мечот се зборуваше и за дискриминацијата и драстичните мерки на безбедност на стадионот. Имено, навивачите кои допатуваа на ова гостување мораа да влезат на трибини без своите дресови, имаа пристап до само два тоалети, а некои од нив немаа пристап до просториите за храна и вода.

Бурна беше реакцијата кај женската половина од навивачката група која остана само по својата долна облека.