ВИДЕО: Додека Пандев и другарите тренираат, авион им слета пред нос!

Македонската репрезентација никогаш не гостувала во помала земја од Гибралтар. Малата земја под британска капа на јужниот дел од Шпанија има само 30.000 жители, а фудбалерите, со мали исклучоци, не им се професионалци.

Денес нашите репрезентативци тренираа на „Викторија стадион“, а на само неколку метри од главниот терен со вештачка трева и неколку помали помошни терени, се наоѓа импровизирана писта, на која неколку пати дневно слетуваат авиони, главно од Велика Британија. Додека се случува полетување и слетување, границата и сообраќајот се затворени, а потоа нормално функционираат.

Погледнете како изгледа кога авион се движи среде град: 

Македонските репрезентативци денес го одработија првиот тренинг и одмораат во својот хотел во непосредна близина на стадионот, каде што ќе се игра натпреварот.