ДИГИТАЛБ: Исчекување 45 минути, па мечот или ќе се доигра вечерва или утре?

Албанската дигитална платформа која го реализира преносот соопшти дека делегатот на УЕФА ќе чека 45 минути да утврди дали ќе се доигра натпреварот вечерва или не. Доколку нема услови за доигрување според албанската ТВ куќа Дигиталб мечот ќе се доигра утре попладне. Оваа информација е крајно дискутабилна и неофицијална.