Прва Дивизија А

Прва Дивизија А
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Група за шампион
1 Клуб БрижКлуб Бриж 24 17 6 1 51:11 +40 57
Група за шампион
2 ГентГент 25 14 7 4 51:26 +25 49
Група за шампион
3 АнтверпенАнтверпен 24 13 6 5 43:28 +15 45
Група за шампион
4 Ројал ШарлероаРојал Шарлероа 1 24 12 8 4 40:19 +21 44
Група за шампион
5 Стандард ЛиежСтандард Лиеж 1 24 12 5 7 43:29 +14 41
Група за шампион
6 ГенкГенк 24 11 4 9 37:34 +3 37
Next group phase
7 Зулте ВарегемЗулте Варегем 25 10 4 11 37:37 0 34
Next group phase
8 МехеленМехелен 24 10 4 10 35:40 -5 34
Next group phase
9 АндерлехтАндерлехт 25 8 10 7 29:26 +3 34
Next group phase
10 Ст.ТруденСт.Труден 25 9 5 11 32:42 -10 32
Next group phase
11 Ројал МускронРојал Мускрон 25 7 9 9 34:36 -2 30
Next group phase
12 КортријкКортријк 24 7 5 12 33:39 -6 26
Next group phase
13 ЕупенЕупен 25 7 5 13 22:40 -18 26
Next group phase
14 ОстендеОстенде 25 6 3 16 25:47 -22 21
Next group phase
15 Васланд БеверенВасланд Беверен 24 5 5 14 19:48 -29 20
Испаѓање
16 Серкл БрижСеркл Бриж 25 4 2 19 23:52 -29 14
Група за шампион
Next group phase
Испаѓање