ВИДЕО: 17-годишен Бразилец во стилот на Златан постигна ретко виден гол со пета

Бразилската фудбалска лига отсекогаш знае да нè почести со некој спектакуларен гол, но голот што го постигна 17-годишниот фудбалер на Гремио, Линколн е погодок на кој сигурно завидуваат и најголемите мајстори на фудбалската игра.

Младиот фудбалер во натпревар на неговиот Гремио против Ипиранга постиган гол со пета од нешто повеќе од 11 метри во стилот на големиот Златан Ибрахимовиќ.