15 фудбалери на Пелистер затруени со храна, „виси“ дуелот со Шкупи

Навивачите на Шкупи најверојатно ќе почекаат на првиот пролетен натпревар на својата екипа на „Чаир“, бидејќи можно е натпреварот со Пелистер да не го дочека својот почеток.  

Причината е поради труењето со храна на дури 15 фудбалери на битолскиот клуб во Велес, каде биле на заеднички ручек пред ова гостување во Скопје. Сите фудбалери веднаш беа пренесени во градската болница во Велес, од каде се очекуваат лекарските извештаи. 

Според распоредот натпреварот меѓу Шкупи и Пелистер требаше да започне од 16.00 часот, а дaли истиот ќе се одржи или ќе биде одложен ќе дознаеме во наредниот час.