Започна Првата боксерска лига со преку 3.000 луѓе на првото коло во Битола

Околу 3.000 љубители на боксот во спортската сала „Младост“ во Битола присуствуваа на новиот почеток на лигашкиот систем на македонскиот бокс. Двочасовните борби понудија десет бокс-меча, многу забава и на крајот витешка борба.

Домашната публика беше посебно задоволна од прикажаното, бидејќи тројцата битолски боксери извојуваа победи.  

Кадети:
до 54кг. - Ѓоше Ѓошов (Пинк Пантер) – Елес Асанов (Баргала) 2-1
до 60кг. - Благојче Мицевски (Баргала) – Лазар Здјелар (Јордан Мијалков) 3-0
до 63кг. - Трајче Илиоски (АС) – Ибрахим Алија (Шкендија Бокс) 2-0

Јуниори:
до 75кг. - Тодор Конески (Јордан Мијалков) – Ристе Ристов (Пинк Пантер) 0-2
до 91кг. - Петар Марковски (Пелистер 2007) – Леонард Исмаил (Тернипе) 2-0

Сениори:
до 64кг. - Кире Јаневвски (Аперкат) – Денис Муаремовски (Пелистер 2007) 0-2
до 69кг. - Даниел Вретоски (Алексо Огненовски) – Ангелчо Мицевски (Тигар МБМ) 2-0
до 75кг. - Игор Атанасовски (Тигар МБМ) – Октај Фератов (Борец) 0-2
до 81кг. - Димитар Тасевски (АС) – Борче Ивановски (Тигар МБМ) 0-2
до 91кг. - Момед Учар (Борец) – Александар Најдовски (Пелистер 2007) 0-3

Следното второ коло ќе се одржи во Штип следната сабота.