Започна новата боксерска сезона, првото коло донесе 19 борби

Викендов во Скопје се одржа првото коло од новата сезона на Првата и младинска лига на Македонија во бокс. Предвидени беа 19 борби, а имаше и прекини.

Вниманието го привлече борбата на Алим Насуфи (Синди) и Давид Ѓорѓокески (Униврезалци) во категоријата до 75 килограми која заврши во корист на Насуфи.

Воведни борби жени кадети:
57 кг Мила Ѓоргиева (Пинк пантер) – Саиме Мемдова (Синди) 3-0

Деца:
50 кг Сонер Ајрушев (Фамилија Демирови) – Фурхан Јашаровски (Кумканово 84) 0-3
54 кг Теодор Тошески (Ас) – Рушан Алими (Хсан Бег) 0-3
75 кг Амир Салихи (Чаир) – Максим Стојановски (Ас) 2-1

Кадети:
52 кг Марко Петрески (Ас) – Омер Абдули (Чаир) 3-0
80 кг Матеј Чатлески (Ас) – Ери Хани (Синди) 0-3
+80 кг Давид Заревски (Нокаут) – Демир Демиров (Ас) 2-0 (ТКО, Р1)
+80 кг Вилијам Димитриевски (Баргала) – Лиси Коџоџику (Синди) 0-2 (ТКО, Р1)

Јуниори:
57 кг Ален Рустемовски (Пелистер 2007) – Леонардо Лима (Шкендија но лимит) 2-0 (TKO, R3)
63,5 кг Бесам Реџепи (Чаир) – Ружди Рустемов (Пелистер 2007) 0-2 (ТКО, Р1)
71 кг Шптим Ајредини (Хсан Бег) – Филип Ивановски (Универзалци) 0-2 (предадена)
75 кг Матеј Гичев (Нокаут) – Хадис Фејзовски (Хасан Бег) 0-2 (ТКО, Р3)
80 кг Мануел Абдуловски (Ас) – Симеон Цветаноски (Нокаут) 1-2

Сениори:
67 кг Ферид Хоџа (Алексо Огненовски) – Рамон Казимов (Пелистер 2007) 3-0
71 кг Ајхан Озмен (Универзалци) – Христијан Тодорвски (А. Огненовски) 3-0
75 кг Алим Насуфи (Синди) – Давид Ѓорѓокески (Униврезалци) 3-0
80 кг Жарко Јакимовски (А. Огненовски) – Али Аземи (Шкендија но лимит) 0-2 (KO, Р2)
86 кг Филип Наковски (Фајтер илери) – Арсим Етеми (А. Огненовски) 0-3
+92 кг Ардијан Аземи (Шкупи) – Емил Шаботиќ (Фајтер илери) 2-0 (KO, R1)

Турнирот се одржа во малата сала на СЦ „Борис Трајковски“.