Усик за Фјури: Пред камерите е Тајсон, кога ќе се исклучат станува Лук!

Александар Усик, актуелниот светски шампион во тешка категорија во три верзии, мирно на повиците на Тајсон Фјури.

Светот со нетрпение чека да се закаже борба меѓу Украинецот и Британецот за конечно да се добие светски првак во најатрактивната категорија. Фјури неодамна го совлада Дерик Чисора, а по мечот истакна дека сака да го види Усик во рингот.

„Сакам да се борам со Усик. Тој покажа дека го има рецептот за Ентони Џошуа. Сепак, јас сум друга димензија. За мене нема решение. „Ќе го натерам да танцува“, изјави Фјури.

Сепак, Усик истакнува дека добро знае дека многу работи Фјури ги кажува од комерцијални причини.

„Смирен сум и подготвен да ги слушнам сите негови глупости. Ставив ѕид меѓу нас и ништо не земам при срце. Кога камерите се исклучени, тој е сосема друга личност. Пред камерите тој е Тајсон, а кога ќе се исклучат станува Лук, што е неговото вистинско име“, истакна Усик.

Борбата меѓу двајцата титани би можела да се случи следната година во Лондон.