Седум македонски боксери пријавени на турнирот „Лах Нимани“ во Приштина

Боксерската федерација на Македонија ќе учествува со седум боксери на меѓународниот боксерски турнир „Лах Нимани“ во Приштина на 20 и 21 мај.

Боите на Македонија ќе ги бранат:

48 кг - Бајрам Мамутов
51 кг - Мартин Јузмески
57 кг Адријан Рустемовски
63,5 кг - Ружди Рустемовски
71 кг - Марио Ефремов
75 кг - Влатко Василевски
80 кг - Матеј Чатлески

Целта на младите боксери е преку интернационални борби да стекнат драгоцено искуство, кое многу ќе им послужи во понатамошниот тек на кариерите.