Реакцијата на Мајк Тајсон по изјавата на Вајлдер дека би го победил во најдобрите години

Мајк Тајсон

Мајк Тајсон и на 53 години важи за човекот од кој што се плаши целиот свет. „Челичниот“ Мајк е легенда во боксерскиот свет и пример за многу нови таленти кои надоаѓаат.

Сепак, понекогаш некој се обидува да испрати провокација до него, можеби како обид да привлече внимание од пошироката јавност. Тоа го направи непоразениот шампион Дионсеј Вајлдер кој изјави дека би можел да го победи Тајсон во неговите најдобри години.

На тоа, поранешниот светски првак во тешка категорија кратко одговори: „Не би рекол“. Со неговите зборови се согласија и легенди како Ленокс Луис и Џорџ Форман.