Поветкин ја откажа борбата против Стиворн, откако падна на допинг тестот

Рускиот боксер Александар Поветкин на само два дена пред борбата против Бирмејн Стиворн падна на допинг тестот.

На 20 часа пред почетокот на борбата Поветкин се повлече, откако ги дозна резултатите на ВАДА.

Русинот во крвта имаше присуство на остерин, супстанца која може да послужи за зголемување на издржливоста на спортистите.

Неговиот противник Стиворн пред 40 дена беше позитивен на тестот на стимулнасот метилхексамин и заработи казна од 750.000 долари.