Полна сала и спектакл во Битола во третото коло од Првата и младинска лига во бокс

Денес во Битола се одржа третото коло од Првата и младинска лига во бокс. Пред повеќе од 1.000 љубители на боксот, најдоброто од Македонија понуди 15 борби во сите возрасни и тежински категории.

Деца:
-59 кг. - Самир Исмаиловски (Пелистер 2007) – Сафет Мело (Тернипе) 0-3
-72 кг. - Мухамед Муареми (Шкендија Бокс) – Амин Фетаи (Шкендија Но Лимит) 0-3

Кадети:
-57 кг. - Мартин Алексовски (АС) – Артан Али (Тернипе) 3-0
-60 кг. - Илхан Озмен(Универзалци) – Милан Петковски (Шкендија Но Лимит) 3-0
-63 кг. - Филип Момировски (Алексо Огненовски) – Ерѓун Бајрамовски (АС) 0-3
-63 кг. - Џемаил Јашар (Тернипе) – Лазар Здјелар (Јордан Мијалковски) 0-3
-63 кг. - Ќемаил Фетаи (Шкендија Но Лимит) – Суад Куртиши (Шкендија Бокс) 3-0
-70 кг. - Шпетин Ајредини (Чаир) – Харис Ѓурѓевиќ (Универзалци) 3-0

Јуниори: 
-52 кг. - Едисон Мамедов (Пелистер 2007) – Ардијан Џемаили (Чаир) 0-3
-69 кг. - Александар Ристевски (Шкендија Но Лимит) – Ферит Хоџа (Алексо Огненовски) 0-3
-69 кг. - Рамон Казимов (Пелистер 2007) – Алми Рочи (Синди) 3-0

Сениори:
-60 кг. - Бајрам Мурати (Чаир) – Оран Шакировски (Пелистер 2007) 0-3
-69 кг. - Антонио Чонески (Пелистер 2007) – Стефан Бисков (БК 10-60) 0-3
-91 кг. - Никифор Стојановски (Универзалци) – Дарко Зиморкоски (Нокаут) 3-0 

Следното четврто коло на програмата е на 29 јуни.